sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Suomi 100 vuotta - 100 kirjaa hyllyssäni. Kirjat 61-70.

Sadan kirjan listani on jo menossa hurjaa vauhtia kohti loppusuoraa. Nyt pitää jo miettiä, että mitä kirjoja tälle kymmenelle ottaisi - ettei vain kovin tärkeitä jäisi ihan koko sadan kirjan ulkopuolelle.



61) Eero Junkkaala: Epäilijöitä & rukoilijoita. 
1998. Takakansi sen sanoo: "Kaikki rukoilevat joskus. Useimmat myös epäilevät." Junkkaala kaivaa esille muutaman kymmenen Raamatun kertomuksista löytyvää ihmistä. Hyvältä tuntuu lukea heidän tarinoistaan se, että he tosiaankin olivat vain ihmisiä, jotka usein olivat hyvinkin ahtaalla uskonsa ja epäilystensä kanssa. Silti he olivat Jumalan ihmisiä. Eppäillä siis saa!

62) Danielle Miettinen: Hän kutsui minua. 2016. Kirjassa on tositarinoita islamin kuohuvasta maailmasta ja ihan oikeiden ihmisten elämästä. Mikä saa ihmisen kääntymään islamista kristinuskoon? Jos vastaus vähänkään kiinnostaa, niin lue. Itelleni oli mielenkiintoista löytää kirjasta perhe, johon tutustuin heidän tullessaan pakolaisina Suomeen.

63) Philip Yancey: Mihin seurakuntaa tarvitaan? 2004. Yancey on amerikkalainen suosittu ja palkittu kirjailija, jonka kirjoja on melkoinen kasa käännetty myös suomeksi. Kirjassa on iso kysymys ja uskottava vastaus. Tämän kaverin kirjat kannattaa ottaa lukulistalle.

64) Don Richardson: Iankaikkisuus heidän sydämessään. Kirjan idea on siinä, että eri puolilla maailmaa lähetystyöntekijät ovat törmänneet kansoihin, joiden perimätiedossa on ollut aineksia, jotka ovat olleet kuin avoin ovi kristilliselle uskolle. Heillä on ollut vanhastaan tieto ja ymmärrys siitä, että on olemassa Luoja Jumala ja kun heille on menty kertomaan Jumalasta, niin kansan keskellä on sanottu, että tämähän on sitä samaa mistä esi-isämme ovat meille aina puhuneet.

65) Gunnar Elstad: Tunne itsesi, tunnista tunteesi. 2007. Nykyään näyttää yhä enemmän siltä, että monet ihmiset ovat hukassa. He eivät tiedä mitä varten ovat olemassa, eivät tiedä keitä ovat, minne menevät. Siitä hukassa olemisesta on seurauksensa koko yhteiskunnalle. Tässä kirjassa on eväitä itsensä löytämiseen ja löydetyksi tulemiseen. Kristillinen näkökulma elämään.

66) Edin Lövås: Ei herroina halliten... Alistamisen ongelma yhteisöissä. 1991. Kirjan nimi jo kertoo mistä kirja kertoo. Asiaa on.

67) Raimo Mäkelä: Tasapainoiseen uskoon. 1988. Usko on elämänmyönteinen juttu ihmisen elämässä. Kunhan se vain on tasapainoista. Tai niin kuin Paavali sen sanoi, että sen tulee olla tervettä.

68) John L Sherill: He puhuvat uusilla kielillä. 1969. Vanha kirja. Aihepiirinsä klassikko. Moni miettii, että mistä on kysymys kun puhutaan kielillä puhumisesta ja niin sanotuista Pyhän Hengen ilmenemisistä. Niin mietti tämän kirjan kirjoittajakin ja päätti ottaa asiasta selvää. Tämä on kertomus siitä mitä siitä sitten seurasi.


69) Raimo Mäkelä: Terve mieli, terve usko. 2007. "Voiko usko sairastuttaa ihmisen eli "tekeekö usko hulluksi"? Vai onko raitis, tasapainoinen kristillinen usko mielenterveyden tuki ja monien sairauksien ennaltaehkäisijä?" Siinäpä esittelyä kirjan takakannesta.


70) Joni Eareckson Tada: Oikeus elää, oikeus kuolla. 1993.  Joni halvaantui nuorena sukellettuaan matalaan veteen. Siitä saakka hän on elänyt pyörätuolissa. Tämä 1993 julkaistu kirja puhuu tämän päivän kipeistä aiheista, itsemurhasta, eutanasiasta ja kärsimyksestä. Kirjoittajalla on varmasti itse koettu ja eletty näkemys näistä aiheista. Ajankohtainen.

Siinäpä se tämän kertainen lista on. Mitä olisi maailma ilman kirjoja? Entäpä kirjahylly ilman kirjoja? 

2 kommenttia:

  1. Nuo Raimo Mäkelän ja Eero Junkkaalan kirjat odottavat kirjahyllyssäni lukemista. Danielle Miettisen kirjan olen lukenut, se oli mielenkiintoinen. Sepä mukavaa, että löysit siitä kirjasta tutunkin perheen! "Iankaikkisuus heidän sydämessään" oli aikoinaan vanhempieni kirjahyllyssä ja nyt se kiinnostaisi lukea, mutta en ole varma olenko nähnyt sitä kirjaa siellä enää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mukava ajatella, että joku kirja ihan odottaa lukemistaan. Onkohan se niin, että kirja ei ole tyytyväinen ennen kuin se on luettu:)
      Tuo Miettisen kirja oli hyvä siinäkin mielessä, että kun niin paljon vain on puhuttu pakolaisista, mutta ei juurikaan heidän taustoistaan ja syistä tänne tulemiseen, niin tässä oli muutama tarina, jotka avasivat tulemisen syyt hyvin esille.
      Lukuiloa!

      Poista