sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Suomi 100 vuotta - 100 kirjaa hyllyssäni. Kirjat 51-60.

Jatkan 'Suomi 100 vuotta' listaani vähän tuoreemmilla kirjoilla. Nämä ovat minulle kirjoja joilla on suuri ja merkittävä sisältö. Kirjoja joihin soisin jokaisen tutustuvan. Vaan katsotaanpa millainen lista tästä tuli.

51) Risto Heikkilä: Miksi maapallo ei putoa? 2010. Tämä on suunnattu varhaisnuorille, mutta kyllä tässä ihmettelyä riittää aikuisillekin. Ja kyllä ihmettelyn aiheita riittääkin, jos vähänkään on tietoa koko tästä systeemistä, jonka osana elämme. Jotenkin luotan, että tietokoneeni toimii isommin tökkimättä, mutta miten koko tämä maailmankaikkeus voi toimia? Viisautta siinä on tuhottomasti mukana.

52) John Ortberg: Kuka tuo mies on? 2012. Kirja siitä miten Jeesuksen vaikutus on tuntunut yksilöihmisten elämässä ja yhteiskunnan eri alueilla, kuten taiteessa, tieteessä ja kasvatuksessa. Ja vaikutus jatkuu yhä. - Todella vaikuttava ja silmiä avaava kirja. - Englantia osaavat voivat kuunnella juutuupista Ortbergin puheen 'Who is this man?'

53) Tom Krauter: Ihme, josta länsi ei tiennyt. 2016. Kirja kertoo Tallinnasta 1970 tienoilla. Kommunistihallinto oli päättänyt tukahduttaa / tukehduttaa kristinuskon Virossa. Heillä oli siihen keinonsa. Ne keinot eivät riittäneet kun alkoi tapahtua ihmeitä. - Lue ja ihmettele!



 
54) Timothy Keller: Tuhlaaja-Isä. 2010. Pieni kirja ja suuri sisältö! Kukapa ei tuntisi tuhlaajapoika-kertomusta? Keller katsoo tuota kertomusta toisesta näkökulmasta eli siitä miten kertomuksen pojilla oli kohtuuttomasti tuhlaileva isä. - Minulle tämä on yksi niitä kirjoja, joiden lukemiseen voin ihmisiä kehottaa. Tämä on hyvää tekevä kirja todellisesta rakkaudesta ja armosta!


55) Francis Chan: Hullua rakkautta. 2012. Hyvä jatko tuohon Kellerin kirjaan. Chan vakuuttaa, että maailmankaikkeuden Luoja rakastaa ihmistä "hullun lailla", ehdoitta ja uhrautuvasti.


56) John Burke: Täydelliset älkööt vaivautuko. 2009. Burken idea kirjassaan on, että seurakunnat eivät ole täydellisiä varten. Kirja kertoo epätäydellisistä ihmisistä, joiden elämässä Jumala on tehnyt täydellistä työtä. Burke sanoo, että raamatun sivuilta löytää paljon ihmisiä, jotka epäilivät. Seurakunnassakin pitää olla turvallista epäillä. Raamatusta löytää toki niitäkin, jotka eivät epäilleet - he olivat fariseuksia, jotka ristiinnaulitsivat Jeesuksen.



57) Saara Kinnunen: Sovintoon elämän kanssa. 2014. Sovinnon merkityksen ymmärtää parhaiten kun miettii mikä olisi sovinnon vastakohta. Kukapa ei tahtoisi siis olla sovinnossa oman elämänsä kanssa? Kinnunen on tunnettu ja arvostettu kirjoittaja, joka toimii sosiaalipsykologina ja perheterapeuttina. Yksi kirjan luku on 'Elämän suorittajasta unelmien toteuttajaksi'. - Mietippä sitä!


 58) Judah Smith: Elämä on ________.  2016. Kirjoittaja epäilee, että aika moni pitää Jumalaa poliisina, joka pyrkii saamaan ihmiset kiinni jostakin tyhmyydestä, josta voisi sitten ihmistä rangaista. Smith kuiten väittää, että Jumala kyllä ajaa meitä jokaista takaa, mutta ainoistaan osoittaakseen meille kuinka paljon hän on meitä rakastanut ja rakastaa edelleenkin. - Ajattelehan jos tuo väite on totta!

 




59) Teuvo V. Riikonen: Velikultia ja veijareita. 2006. Tämän listan toinen pieni kirja. Riikonen ottaa taidokkaasti esille Raamatun sivuilta nipun henkilöitä, profeettoja ja apostoleja, ja tekee heistä ihmisiä. Nämä henkilökuvaukset ovat täynnä mukavaa huumoria ja sellaiset kuin Haggai, Sefanja, Obadja ja Filippus saavat jokainen oman lukunsa täydeltä elävyyttä. Jos olet pitänyt raamatun henkilöitä kuivina ja mitäänsanomattomina kavereina, niin lueppas tämä kirja. - Tosi mukava lukukokemus!

 60) Marko Selkomaa: Askeleet yliluonnolliseen. 2012. Mukavahan se olisi, jos elämässä kaikki olisi selitettävissä. Vaan kun ei ole! Listan ensimmäinen kirja katseli isoja, selittämättömän isoja kuvioita, jotka kuiten koskettavat "läheltä" jokaista. Tämä Selkomaan kirja tuo tuon selittämättömän ja yliluonnollisen luonnollisen lähelle jokaista. Toki on sanottava, että jos lukijalla ei ole ennestään mitään kosketuskohtaa yliluonnolliseen, niin tämä voi olla hivenen turhankin korkealentoista. Ihmettelyä tulee riittämään! - Mitähän jos lukisit?



Siinä se minun lista 51-60 oli. Oletko yhtään näistä lukenut? Tai oliko listalla yhtään, jonka voisit lukea?

Paistakoon kevätaurinko!

2 kommenttia:

  1. Näistä en ole lukenut mitään, mutta tuo Teuvo V. Riikosen kirja voisi olla mielenkiintoinen luettava. Äskettäin löysin kirpparilta hänen kirjansa Armollinen erämaa ja luin sen, en nyt ihan yhdeltä istumalta, oli siinä joku tauko välissä, mutta ei jäänyt kirja moneksi päiväksi lojumaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Riikosen kirja oli itelle sillai mielenkiintoinen, että siinä niin eri tavalla esiteltiin nuo henkilöt. Isolla huumorilla, mutta kuitenkin uskottavasti. Huumori toi heidän persoonistaan esille sellasia puolia, joita ei ollut itse tajunnut. Jotta ei muuta kuin kirjastoon kirjaa kyselemään:)

      Poista